OmgevingAlgemeen Oostkapelle

Oostkapelle is een dorp in de provincie Zeeland, in de gemeente Veere, nabij Domburg en heeft rond de 2500 inwoners.
Het dorp bestaat uit een kleine kern met bebouwing, waartussen nog veel oude boerderijen liggen.
Even buiten de eigenlijke kom bevindt zich een park met exclusieve huizen, voornamelijk bewoond door mensen van buiten het dorp.

Zeeland
Zeeland
klik op de kaart voor een vergroting


Zomers is Oostkapelle een echte vakantieplaats. Dit komt mede door de vier grote campings die het plaatsje rijk is. Midden in het dorp ligt de dorpsstraat. Het geheel oogt gemoedelijk en er hangt een relaxte sfeer. Het dorp heeft één supermarkt en diverse eetgelegenheden. In het hoogseizoen zijn er diverse activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld elke donderdag braderie. Op ongeveer twee kilometer van de dorpskern bevind zich een uitgestrekt bos- en duingebied alsmede het Noordzeestrand.In de omgeving zijn veel leuke uitstapjes mogelijk.


Oostkapelle

Zo vindt u op een paar kilometer van de camping het museum voor natuur en landschap, Terra Maris. Terra Maris, letterlijk land van de zee, is gehuisvest in de sfeervolle Orangerie van Kasteel Westhove. Een afwisselende en levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. U ervaart hoe wind en water, maar ook de mens, het landschap hebben vormgegeven. Terra Maris vertelt een verhaal van geven en nemen, van natuurlijke dynamiek en menselijke dramatiek. Bij Terra Maris kan gratis gebruik gemaakt worden van de Jutter-Wombat, een rolstoel welke geschikt is voor onverharde terreinen, zodat een bezoek aan het strand tot de mogelijkheden behoort. De Jutter-Wombat moet vooraf telefonisch gereserveerd worden bij Terra Maris.
Tel. 0118-582620.

Terra Maris
Terra Maris


Vlissingen

In het centrum van Vlissingen treft u Reptielenzoo Iguana, Europa’s grootste geheel overdekte reptielenzoo. Eveneens vindt u aan de jachthaven in het centrum van de stad het familievermaakpaviljoen Carrousel met 1400m2 speeloppervlakte. In een nostalgische Oudhollandse kermissfeer kan jong en oud genieten van een zeer uitgebreid programma aan spelletjes.


Goes

Of u gaat terug naar de jaren ‘30 van de vorige eeuw met de Stoomtrein Goes-Borsele. De trein doorkruist het prachtige Zeeuwse landschap en brengt u naar pittoreske stationnetjes, waar u zich kunt vermaken met tal van leuke attracties voor jong en oud. De stoomtrein beschikt over een aangepast rijtuig met rolstoellift. Indien u hier gebruik van wilt maken, raden wij u aan om tenminste twee werkdagen voor de rit te reserveren op tel. 0113-270705.

"stoomtrein
stoomtrein Goes-Borsele


Middelburg

In Middelburg kunt u Utropia, een tropische vogel- en plantentuin, bezoeken. Utropia is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet aanwezig. Of ontdek in Middelburg de mega attracties van Familiepretpark Mini Mundi, met onder andere zijn binnenspeeltuin, klimvulkaan, botsautootjes, familie-achtbaan en schommelschuit.


Westkapelle

In Westkapelle treft u het Dijk- en Oorlogsmuseum aan waar u wordt meegenomen in de roerige geschiedenis van Walcheren. Het museum is rolstoelvriendelijk en er bevindt zich in het museum een lift en een invalidentoilet.


Vrouwenpolder

Bij Deltapark Neeltje Jans kunt u films en exposities over de watersnoodramp van 1953 bekijken.

Neeltje Jans
watersnoodramp 1953U ziet het in Zeeland is er voor elk wat wils. En dan te bedenken dat er nog veel meer te doen.

top